Matematik
Algebra spørgsmål
15. december 2004 af
bruger1234 (Slettet)
Har en komposition givet ved
(a,b)*(c,d)=(ac,2bd)
hvor talpar hører til de reelle tal, og IKKE er lig 0.
og skal løse ligningen
(x,y)*(1+2y,2y^2)=(x,y)^-1
hvor (x,y)^-1 er det inverse element til (x,y) (Som jeg har fået til (1/x,1/(4y))
Ville høre om nogen havde et forslag til en løsning? Har regnet den, men løsningerne ser ikke ud til at passe hvis jeg sætter ind bagefter. Håber I kan hjælpe.
(a,b)*(c,d)=(ac,2bd)
hvor talpar hører til de reelle tal, og IKKE er lig 0.
og skal løse ligningen
(x,y)*(1+2y,2y^2)=(x,y)^-1
hvor (x,y)^-1 er det inverse element til (x,y) (Som jeg har fået til (1/x,1/(4y))
Ville høre om nogen havde et forslag til en løsning? Har regnet den, men løsningerne ser ikke ud til at passe hvis jeg sætter ind bagefter. Håber I kan hjælpe.
Svar #1
15. december 2004 af bruger1234 (Slettet)
Ups, fandt ud af den :)
Hvis der alligevel er nogle som løser den, må I meget gerne sige hvad i får, så jeg er helt sikker.. Er nemlig lidt i tvivl om en løsning som går ud midt i det hele (-1/2)
Hvis der alligevel er nogle som løser den, må I meget gerne sige hvad i får, så jeg er helt sikker.. Er nemlig lidt i tvivl om en løsning som går ud midt i det hele (-1/2)
Skriv et svar til: Algebra spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
