Matematik

skæringslinjen mellem to planer

16. juli 2009 af jwan20 (Slettet)

hej, jeg har to planer som er

a: x-y+z=-4 og

B: x+y+z=0

spørgsmålet er finde skæringslinjen mellem de to planer.

og det kan jeg ikke finde ud af

nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2009 af mathon



Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juli 2009 af mathon

α: x-y+z=-4
og
β: x+y+z=0
hvoraf for fælles punkter
α: (x+y+z)-2y=-4 som ifølge β: x+y+z=0
α: 0-2y=-4
y = 2

og dermed
x+z = -2
dvs

z = -2-x

så for
x = t
haves for planskæringen kaldet sporet
s: (x,y,z) = (0,2,-2)+t(1,0,-1)
 


Skriv et svar til: skæringslinjen mellem to planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.