Fysik

Sammenhængen mellem Galilei og Newton

06. august 2009 af ILikeTurtles (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan kan man forklare sammenhængen imellem Galilei's love, Newtons 2. lov og tyngdekraften?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. august 2009 af mathon

Epot(øverst) = Ekin(nederst)

(m*g)*h = ½*m*v2                     (Newton: T = m*g)
hvoraf

g*h = ½v2

h = ½(g*t)2/g = (1/2)gt2             v = g*t+vo med vo = 0


Svar #2
06. august 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

#1

Kunne du ikke give en beskrivelse af det du gjorde? Jeg ser dog, at du ved hjælp af den potentielle og kinetiske energi udledte galileis 2 lov...?


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. august 2009 af mathon

(Newtons 2. lov: T = m*g)

a = (v-vo)/t       kinematisk
hvoraf

v = at+vo


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. august 2009 af MN-P (Slettet)

#3 det var da en beskrivelse der blev bedt om.

Sådan en skrives med ord, ikke med flere formler.


Svar #5
06. august 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

#3

Tja, det er rigtigt nok og jeg håber da stadigvæk på en sproglig forklaring af opgaven.

Fx hvorfor udlede galileis 2 lov af formlerne af den potentielle og kinetiske energi, når dette - efter min opfatning - ikke stemmer overens med opgavens spørgsmål (forklar sammenhængen imellem Galilei's love, Newtons 2. lov og tyngdekraften)??

vil være virkelig taknemmelig for en god forklaring!


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. august 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg er blevet forvirret af de tidligere inlæg og da jeg har erfaret at der er kommet nye betegnelser på mange ting/emner, vil jeg gerne have at du skriver Galileis love til mig.

Newtons 2. lov og tyngdekraften?

Tyngdekraften er et eksembel på anvendelse af Newtone 2. lov  K=m*a

hvor  K er kraften,

         m er massen

         a er accelerationen, her tyngdeaccelerationen g


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem Galilei og Newton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.