Matematik

Hjælp Har valgt mat B

13. august 2009 af nadine123 (Slettet)

Hej sidder lig og læser noget om differentialregning og forstår det ikke.

hvad mener de med differentialkvotient for udvalgte funktioner

eks.

funktion k differentialkvotient 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Isomorphician

f(x) = k

er en vandret linje gennem punktet (0, k).

f(x) = k også kan skrives som:

f(x) = 0*x + k = k

og derfor vil enhver værdi af x give det samme resultat, nemlig k.

Der er derfor ingen funktionstilvækst i hverken positiv eller negativ retning, og tangenten til ethvert punkt på den vandrette linje må derfor også være vandret. En vandret tangent har hældningskoefficienten (eller differentialkvotienten) 0.


Svar #2
13. august 2009 af nadine123 (Slettet)

okay tak! hvad lignig for en parabel det er y= ax2?bx?c ikke? men hvorfor kalder man det også andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Isomorphician

Den uafhængige variabel x er opløftet i anden.


Svar #4
13. august 2009 af nadine123 (Slettet)

ja det ved jeg godt, men i min bog kalder man den både andengradsligning og ligning for parabel men det er bare ligning for parabel ikke


Svar #5
13. august 2009 af nadine123 (Slettet)

den starter bare med y= og ender ikke med c=0 den de kalder andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2009 af Isomorphician

Andengradsligning: ax2 + bx + c = k, hvor k er et tal

Andengradsfunktion/andengradspolynomium: f(x) = y = ax2 + bx + c


Svar #7
13. august 2009 af nadine123 (Slettet)

okay men andengradsligning bruges den også til at tegne en parabel? eller hvad.. men gælder det også der at hvis talet er over 0 så er der 2 løsninger osv.. fatter ikke forskellen iiiihhhh


Svar #8
13. august 2009 af nadine123 (Slettet)

kan du forklare forskellen ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. august 2009 af Isomorphician

Andengradsligningen er almindelig ligningsløsning.

Andengradsfunktionen beskriver en parabel, og ved at indsætte x-værdier kan du finde de tilsvarende y-værdier til punkter på parablen.


Svar #10
14. august 2009 af nadine123 (Slettet)

men hvorfor skal man finde dekrimnaten ui begge ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. august 2009 af Isomorphician

Det skal du heller ikke.

Det er kun ved løsning af andengradsligning.

Og det er ikke to ligninger, det er én ligning og ét funktionsudtryk.


Skriv et svar til: Hjælp Har valgt mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.