Fysik

2 massefylde regne opg.

13. august 2009 af Anne_Lyngholm (Slettet) - Niveau: C-niveau

1) En træklods har massen 185 g og kantlængden 38 mm, 55 mm og 198 mm.

- Find træklodsens volumen

- Beregn træets desitet

2) En kasseformet svømmepøl har målene: længde = 8,10 m, bredde = 3,25 og dybde = 1,90

Densiteten for vand er 1,0 g/cm3

- Find massen af vand, der kan være i pølen


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

1)

volmen= højde*længde*bredde=3,8*5,5*19,8 cmeller 0,038*0,055*0,198 m3

masse=185g=0,185 kg

densitet=masse/volumen bør angives i kg/m3 efter de nye standarder indført omkring 1900

Fremgangsmåden er den samme, her indsættes blot densitet og volumen i den nederste ligning, hvorefter massen kan findes


Svar #2
13. august 2009 af Anne_Lyngholm (Slettet)

- træklodsens volume: 413820 mm3

- træet densitet: 0,000447

- massen af vander der kan være i pølen 50.0175 ton

SÅDAN..


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

Du mangler enheden på densitet   det må være kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2009 af keg (Slettet)

#2
 

- ja, og volumet skal omregnes til m3. Du har godt nok omregnet vægten i kg, så når disse to ting er ok,

så er det jo ligetil at finde densiteten i kg/m3


Skriv et svar til: 2 massefylde regne opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.