Kemi

beregning

13. august 2009 af biqqu (Slettet)

Ved titereing af Ca(OH)2-opløsning med HCl sker følgende reaktion:

Ca(OH)2 + 2 HCl --> CaCl2 + 2H2O (håber jeg har afstemt den korrekt)

Ved titrering bruges 20 mL Ca(OH)2-opløsning og ækvivalentspunktet nås, der der r anvendt 15,2 mL 0,1 M saltsyre. Beregn koncentrationen af calciumhydroxid-opløsning.

hjælp mig på vej :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Xesis (Slettet)

Jeg tror at denne tråd an hjælpe dig på vej https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=719198


Svar #2
13. august 2009 af biqqu (Slettet)

det r min egen tråd ;) haha.. ka du godt svarer på det spg. j stiller til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af mathon

                                         Ca(OH)2 + 2HCl  → CaCl2 + 2H2O
 dvs i
mængdeforholdet Ca(OH)2 : HCl = 1 : 2
 

anvendt HCl: (0,0152 L)*(0,1 mol/L) = 0,00152 mol
som ækvivalerer
½(0,00152 mol) Ca(OH)2 = 0,00076 mol Ca(OH)2 = (0,020 L)*c

c(Ca(OH)2) = (0,00076 mol)/(0,020 L) = 0,038 M

 ................

n = V*c

c = n/V


Skriv et svar til: beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.