Matematik

ligninger m ubekendt mv.

14. august 2009 af Juliane2 (Slettet)

Hej.

Jeg har brug for eksempler gerne flere eksempler. på hvad en ligning med ubekndt er og med betydende cifre.  Gerne hvordan den løses?Helst med god forklaring så det er let at forstå.

Desuden må i også gerne komme med links der kan forklare brøkregninger, potensregneregler , priotering af regnearter eller komme med egne eksempler...

håber i kan hjælpe mig...


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2009 af MN-P (Slettet)

Kan du ikke fortælle lidt om, hvad du skal bruge det til, så er det måske lettere at finde egnet materiale for dig.

Brtydende cikre er du nok stødt på, hvis du har delt er beløb i flere dele. 7,00 kr : 6 = 1,166666

Den mindste enhed en pris kan angives i er øre (ved godt det her er lidt gammeldags, men 1 øre findes stadig som pris, bare ikke som mønt.

1,16666 kr har derfor ingen mening, Prisen angives i hele øre altså 1,17 kr derfor er der 2 betydende cifre i kr (to cifre efter kommaet.

Giver det mening for dig?


Svar #2
14. august 2009 af Juliane2 (Slettet)

jeg vil bare gerne forstå og lære det, fordi jeg har glemt lidt matematik...det er noget tid siden jeg har haft matematik.

oke jeg tror jeg forstår...Men er det kun ved tal med kommaer? f.eks 2,455 er angives prisen for 2,46 fordi der er 2 betydende cifre...

men gælder det andet?kan du prøve at komme med flere eksempler...


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2009 af kieslich (Slettet)

tallene 234   2,34 og  0,000234 har alle tre betydende cifre, de første nuller tæller ikke med.

23400   og    0,00023400  har fem betydende cifre.

234,56  og 0,89 har to betydende decimaler.

0,007650   har 4 betydende cifre og 6 betydende decimaler.

Betydende decimaler tælles efter kommaet.  Betydende cifre tælles fra det første tal forskeææigt fra 0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2009 af MN-P (Slettet)

Nej det er det egentlig ikke.

I fysik angiver man ofte hvor mange betydende cifre man har brugt.

Skal det være fint kaldes det usikkerhed og man laver beregninger over tallene.

Hvis man har målt en længde med et cm mål er der 2 betydende cifte i meter angivelsen

Bruger man i stedet et målebånd med dm (10cm stykker) er der kun 1 betydende ciffer i meterangivelsen

måles med en meterstok er der ingen betydende cifre.

Ved store tal angives ofte de betydende cifte gange en potens af ti  f.eks 4,35*104  i stedet for 43500 for at vise at der ikke er garanti for hvilke cikre der står på de sidste pladsen

4,35 *104 ligger mellem 43550 og 43450 hvilket må siges at være ret upræsist angivet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2009 af MN-P (Slettet)

En ligning med en ubekendt indeholder et =, en ubekendt, ofte x, og nogle tal

ligningen udtrykker en sammenhæng hvor to udtryk giver samme resultet.

Forestil dig at x står for prisen for et æble. To bør, der får lige mange penge at handle gor køber æbler.

Den ene har købt 3 øbler og har 4 kr tilbage og den anden har købt 2 æbler og fået 6 kr tilbage.

3æbler + 4 kr giver samme beløb som2 æbler + 6 kr

som ligning ser det således ud

3 x + 4 =2 x + 6

Hvis vi nu hele tiden sørger for at de to sider er lige store kan vi finde æbleprisen ved at løse ligningen.

For at holde de to sider lige store må man

lægge lige meget til på begge sider.

trække lige meget fra på begge sider.

gange med samme tal på begge sider.

dele med samme tal på begge sider.

3x+4=2x+6             trækker 2x fra på begge sider

3x+4-2x=2x+6-2x     trækker sammen

x+4=6                     trækker 4 fra på begge sider

x+4-4=6-4                 trækker sammen

x=2

Håber det er til at forstå

a) 5x+7=3x+13

b) 3x+2=5x-2


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. august 2009 af kieslich (Slettet)

#4 Nej. Merete, du blander cifre og decimaler sammen, se http://da.wikipedia.org/wiki/Betydende_cifre


Skriv et svar til: ligninger m ubekendt mv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.