Kemi

nogen der vil hjælpe (kemi)

18. august 2009 af thangdao (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgave 3.32  kemi opgavebog (blå)

der fremstilles 250ml 0,0100 M Svovlsyreopløsnings ved fortynding af en 0,500 M H2SO4

a) hvilken pipettestørrelse skal der anvendes (har brugt fortyndningsligningen)

men jeg fatter ikk hvordan man regner b) ud.

pH for den fremstillede opløsning måles 1,85

b) beregn den aktuelle koncentration af H3O+ i opløsningen

nogen der gider at hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2009 af Merit-HB (Slettet)

pH for stærke syrer gælder der ph = -log(c)

1,85=-log(c) => 10^-1,85= C

skulle jeg mene

forresten grunden til at alt det er relevant er at en syres pH værdi er defineret som koncentrationen af H3O+ så hvis du har pH værdien kan du regne dig frem til H3O+ koncentrationen.

ekstra nyttesløs information jeg kom til at skrive ned og så indså var ligegyldigt i den her sammenhæng: og da det er en stærk syre vil den praktisk talt være fuldstændigt omdannet fra H2SO4 + H20 -> H30+ + HSO4´


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2009 af mathon

250ml 0,0100 M Svovlsyreopløsnings ved fortynding af en 0,500 M H2SO4


Vstam*(0,500 mol*L)  =  (0,250 L)*(0,0100 mol/L)                             (stam = stamopløsning)
hvoraf
Vstam beregnes
og
og den søgte pipettestørrelse dermed findes.


Skriv et svar til: nogen der vil hjælpe (kemi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.