Matematik

eksponential funktioner

19. august 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jeg ville være rigtig glad for hjælp til denne opgave:

En ny bil koster 120000 kr. Værdien nedskrives hvert år med 15%.

Jeg har fået vækstraten til (1-r) = (1-0,015) = 0,85

Angiv en regneforskrift for den funktion, der angiver bilens værdi på selvangivelsen x år efter anskaffelsen.

Er der en der kan fortælle mig hvordan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Efter 1 år er den, som du skriver, V(1)=0,85*Vbeg, efter 2 år 0.852*Vbeg, og efter n år er den...? Så har du forskriften.


Skriv et svar til: eksponential funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.