Kemi

Opstilling af reaktionsskema

20. august 2009 af M-H-Nielsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

En opløsning af 100 mL 2,0 M KOH blandes med en opløsning af 200 mL 0,15 M NiSO4.

a) I det oplyses at der er tale om en fældningsreaktion skal du skrive reaktionsskemaet for den reaktion der finder sted ved sammenblanding. (angiv tildstandsformer)

b) Hvilket stof er den begrænsende faktor.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2009 af mathon

2K+ (aq)  + 2OH- (aq)  +  Ni2+ (aq)  +  SO42- (aq)  →  Ni(OH)2 (s)  + 2K+ (aq)  +  SO42- (aq)

..............

n(OH-) = (0,1 L)*(2,00 mol/L) = 0,200 mol

n(Ni2+) = (0,2 L)*(0,15 mol/L) = 0,030 mol


Svar #2
23. august 2009 af M-H-Nielsen (Slettet)

Tak for dit svar.. :) Med hensyn til spørgsmål b; er det så Ni++ der er den begrænsende faktor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af Smørdreng (Slettet)

Ja det er det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af Smørdreng (Slettet)

Hov kom lige til at tænkte på, er det ikke NISO4, som er den begrænsende faktor? eller har SO4 ingen betydning, da den ikke danner bundfald?
 

Mvh. smørdrengen


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af mathon

0,2 mol KOH ækvivalerer 0,1 mol NiSO4
men
der forefindes kun 0,03 mol NiSO4
hvorfor
NiSO4 - og der med Ni2+ - er den begrænsende faktor


Skriv et svar til: Opstilling af reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.