Matematik

er der nogen der gider hjælpe mig videre herfra?

21. august 2009 af duermig (Slettet)

Jeg har knoklet meget med den her opgave og jeg fatter nada, er det nogen der vil hjælpe mig.?

Opgaven lyder:

Antallet N(t) af bakterier efter t døgn vokser i en bestemt bakteriekultur efter forskriften N(t)=100*e^0,23t

Bestem N(0) og N(3). Angiv derefter fordoblingskonstaten- og vækstkonstanten pr døgn.

Er det her så rigtigt :

N(0) = 100·e0,23·0 = 100

N(3) = 100·e0,23·3 = 100·e0,69 = 100·1,99372 = 199,372
 

HER KOMMER MIT SPØRGERSMÅL

Hvordan kan jeg angive fordoblingstiden og vækstraten pr døgn?????
 

Er det sådan man angiver fordoblingstiden: T2 = log2/logk = log2/e^0,23 = log2/log(1,2586) = 3,01368


Svar #1
21. august 2009 af duermig (Slettet)

halloooooo


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2009 af NejTilSvampe

 ja. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2009 af mathon

T2 = ln(2)/k = ln(2)/ln(a) = log(2)/log(a) = log(2)/log(e0,43) = 3,01368


Skriv et svar til: er der nogen der gider hjælpe mig videre herfra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.