Matematik

hjælp søges!;((

23. august 2009 af visuu1 (Slettet)

Heey sidder virkelig fast i denne opgave, håber i kan hjælpe?

opgaven lyder:

Med O(x) betegnes de samlede omkostninger angivet i mio. kr. ved produktion af x enheder af en vare.
Funktionen O er givet ved:

O(x)= 17x +100 cos(0,16x) + 150      xE[0;30]
-Gør ved hjælp af  O`(x) rede for, at O(x) er en voksende funktion af x.

- Bestem den værdi af x, for hvilken enhedsomkostningerne O(x) / x er lig med grænseomkostningerne O'(x).

Hver produceret ton kan sælges for 30,8 mio. kr. Med f(x) betegnes fortjenesten, angivet i mio. kroner, ved produktion af x tons af varen.
F(x)=0,35x-O(x)
Vis ved at benytte F`(x) at fortjenesten har en størsteværdi og bestem denne.

- Gør rede for at:
f(x)= 13,8x - 100cos(0,16x) -150 , xE[0;30]  , og bestem den værdi af x, for hvilken F(x) er størst mulig.

Løsning:

når jeg differentiere O'(x) får jeg:
O`(x)= 17-0,279*sin(0,16*x)

Så ved jeg ikke hvordan jeg kan vise at den er voksende? og lave de andre opgaver.
 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af peter lind

Da |sin(x)| ≤ 1 har du 17-0,279*sin(0,16*x) ≥ 17 - 0,279 > 0


Svar #2
23. august 2009 af visuu1 (Slettet)



Det tror jeg ikke helt jeg er med på, hvordan gør jeg rede for om den er voksende? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

En funktion f(x) er voksende hvis f '(x) > 0, og brug #1


Svar #4
23. august 2009 af visuu1 (Slettet)

hmm kan man skrive:

Vi ved at cos(0,16) , dermed vil O`(x) altid være positiv, og dermed vil O(x) være voksende for alle xE[0;30]
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

#4

hmm kan man skrive:

Vi ved at 17-0,279*sin(0,16*x) > 0 , dermed vil O`(x) altid være positiv, og dermed vil O(x) være voksende for alle xE[0;30]
 


Svar #6
23. august 2009 af visuu1 (Slettet)

Okaay, er det nok bare at skrive det så?
Hvordan laver de andre opgaver? :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2009 af Mette40 (Slettet)


Hvordan bestemmer jeg den værdi af x, for hvilken enhedsomkostningerne O(x) / x er lig med grænseomkostningerne O'(x) ?


Skriv et svar til: hjælp søges!;((

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.