Fysik

energi

23. august 2009 af jansørensen (Slettet)

En lille raket når en største højde på 88km over jordoverfladen. Herfra falder rakethylsteret lodret ned mod jorden. Tyngdeaccelerationen regnes konstant lig med 9,7 m/s^2 under faldet.

a) Med hvilken fart ville rakethylsteret ramme jorden, hvis der ikke var luftmodstand?

den har jeg fundet ud af . v=1306,6m/s

På grund af luftmodstand er rakethylsterets fart lige før nedslaget 500m/s. Rakethylsterets masse er 55kg.

b) Beregn tabet i mekanisk energi under faldet.

Rakethylstret består af aluminium, hvis specifikke varmekapacitet er 880 J/(kg*K). Det antages, at halvdelen af den tabte mekaniske energi går til forøgelse af rakethylstrets indre energi.

c) Hvilken temperatur har rakethylstret lige før nedslaget, hvis dets temperatur i højden 88km var 50 grader celcius?

d) Hvad går den anden halvdel af den tabte mekaniske energi mon til?

Resten kan jeg dog ikke finde ud af . Så er der en der har lyst til at hjælpe ? (:
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

b) Etabt = Ekin,teoretisk - Ekin,reelt = 1/2*m*v2teoretisk -1/2*m*v2målt =  ....

c) Q = m*cal*ΔT    <=>   ΔT  = Q/(m*cal)     hvor Q er halvdelen af svaret i b)

d) hvad bliver også varmt når noget med stor fart falder til jorden ???


Svar #2
23. august 2009 af jansørensen (Slettet)

tusind mange gange tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.