Kemi

forbrænding. hvor kommer tallene fra?

23. august 2009 af jdkjdhkj (Slettet)

Jeg har fået en aflevering som jeg ikke forstår meget af, som jeg har fået hjælp til igår.  MEN nu kan jeg ikke vide hvor tallene kommer fra, kan i tjekke og se det:
 

OPGAVEN LYDER: At jeg skal beregne masserne af forbrændingsprodukterne af 100g ethanol (C2H5OH ´)

C2H5OH + 3 O2 -->2 CO2 +3 H2O

n(ethanol) = 100g/(46,068 g/mol)= 2,12 mol

n(ethanol) = 1/3 n(H2O) = 1/2 n(CO2)

m(H2O)= 6,51 mol * 18,015 (g/mol)= 117 gram

m(CO2)= 4,34 mol * (44,001 g/mol) = 191 gram

Resultat er understreget og skrevet med fed.
 


Svar #1
23. august 2009 af jdkjdhkj (Slettet)

jeg ved at 46,068 g/mol er molaremassen af ethanol MEN HVAD MED DE ANDRE TAL?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2009 af desert_eye (Slettet)

46,068 = ethanols molaremasse

n=m/M --> stofmængde=masse/molaremasse

18,015 = vands molaremasse

44,001 = carbondioxids molaremasse


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af kjhfkjdhfkj (Slettet)

hvad med 6,51 mol ?``??


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2009 af kjhfkjdhfkj (Slettet)

og hvor kommer 4, 34 mol fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af desert_eye (Slettet)

For hvert ethanol molekyle bliver der dannet 3 vand molekyler. Vi har 2,12 mol ethanol og det skal du gange med 3, for at finde vands stofmængde. - Igen der er 3 vand pr ethanol molekyle


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2009 af kjhfkjdhfkj (Slettet)

men jeg får det til at give 6,36 mol ? og du får det til 6,51 mol.. hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2009 af kjhfkjdhfkj (Slettet)

dum spørgersmål eller?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Fordi du sikkert ikke regner med alle decimaler, nok derfor. Og nej ikke et dumt spørgsmål! For det er vigtigt at inddrage alle decimaler i udregningerne, og så i sidste ende rund af til f.eks. 3 betydende cifre, hvis du til at starte med har 3 betydende cifre.


Skriv et svar til: forbrænding. hvor kommer tallene fra?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.