Matematik

forskrift - 2. grads..

23. august 2009 af Larsensk (Slettet)

HVordan finder jeg forskriften til et 2. gradspolynomium når jeg ved det går igennem: (2;5), (1;4) og (-1;0) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af kimor (Slettet)

Her skal der opstilles 3 ligninger med 3 ubekendte.

Ofte vil det være i orden "blot" at opstille ligningerne, hvorefter man kan få sin computer eller lommeregner til at finde de ubekendte størrelser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2009 af mathon

hvis du har mod på tre ligninger med tre ubekendte
kan
det gøres
............
ellers

solve(5=a*2^2+b*2+c and 4=a*1^2+b*1+c and 0=a*(-1)^2+b*(-1)+c,{a,b,c})


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af kimor (Slettet)

se vedhæftet fil...

Vedhæftet fil:2.grads.doc

Skriv et svar til: forskrift - 2. grads..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.