Matematik

Produktion

24. august 2009 af AAAB (Slettet)

Hej,

O(x) = samlede omkostninger (mio.kr.) ved produktionen af x enheder af en vare.

Funktionen er givet ved:

O(x)=0,2x+100+30sin(0,006x),       x∈[0;1000]

Vis ved at benytte O`(x) at O(x) er en voksende funktion af x?

Kan ik finde O`(x).

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du noget forslag til at finde O'(x)?


Svar #2
24. august 2009 af AAAB (Slettet)

nej, jeg er lost


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg kan ikke hjælpe dig, hvis du ikke har noget bud. Du har vel lært at differentiere?


Svar #4
24. august 2009 af AAAB (Slettet)

Jov, mit bud

O`(x)=100,2x+30sin(0,006x)

synes bare ikke det kan passe


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er heller ikke rigtigt. Lad os starte med at glemme de 30sin(0,006x) i første omgang.

Hvis nu:

O(x) = 0,2x + 100, hvad er så O'(x)?


Svar #6
24. august 2009 af AAAB (Slettet)

Jeg ved det virkelig ikke, men et gæt

O`(x)=100,2x


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Nej, det er heller ikke korrekt. Du skal slå op i din matematikbog eller formelsamling og finde ud af, hvordan man differentierer en linær funktion.


Svar #8
24. august 2009 af AAAB (Slettet)

måske har jeg den

f(x)=ax+b f `(x) = a

O`(x) = x0,2+100+30cos(0,006x)


Skriv et svar til: Produktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.