Matematik

fart. ville være meget rart med noget hjælp :)

26. august 2009 af spørg mig (Slettet)

hej alle sammen jeg er i gang med at løse en matematisk opgave men jeg kan ikke rigtig finde ud af det og jeg skal helst gøre det færdig i morgen så er der nogen der kan jeg hjælpe.

opgaven lyder sådan.

faldlængden x og farten v beskrives med formlen

v = 0,0036 x3- 0,35 x2 + 8,5 x

beregn farten når vognen er 5 meter fra toppen?

ville være meget rart med en hurtig forklaring på det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af peter lind

Nu mangler der lidt klarhed i din beskrivelse; men formodentlig skal du sætte 5 ind på x's plads.


Svar #2
26. august 2009 af spørg mig (Slettet)

kan stadig ikke finde ud af det, men har lige bemærket at der også står x = faldlængde i meter og v= fart i km/t


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af peter lind

Det er nu mere de 5 meter fra toppen i sammenhængen med x, der er uklar. Jeg forudsætter at faldet er startet ved "toppen" . Erstatter du x med 5 får du v = 0,0036 *53- 0,35 *52 + 8,5*5


Skriv et svar til: fart. ville være meget rart med noget hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.