Matematik

to linære ligninger med to ubekendte

29. august 2009 af SophieTheOne (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen. Håber I kan hjælpe mig med denne ligning. er gået i stå og ved ikke, hvordan jeg løser den helt.

den er: x + 3y= 11 og 2x -y = -8

Jeg er kommet frem til: 
x + 3y= 11 og 2x -y = -8
x +3y = 11 og 2x = y-8
x + 3(2x + 8) = 11 og 2x + 8 = y

x + 6x + 24 = 11 og 2x + 8 = y

Håber en kan hjælpe mig videre


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2009 af kieslich (Slettet)

x + 6x + 24 = 11  <=>  7x = 11-24 = -13  <=> x = -13/7   sæt ind i en af ligningerne og find y


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2009 af mathon

I:   x + 3y = 11
II:  2x - y = -8                              II ganges med 3 og kaldes III


I:    x + 3y = 11
III:  6x - 3y = -24                          I og III adderes

7x = -13

x = (-13/7)                                  som indsat i II
                                                   giver
2*(-13/7) - y = -8
(-26/7) - y = (-56/7)
y = (-26/7) + (56/7) = (30/7)

.............

kontrolberegning:
solve(x+3y=11 and 2x-y=-8,{x,y})
 


Svar #3
30. august 2009 af SophieTheOne (Slettet)

Tak for jeres hjælp.

Men Mathon, forstår ikke rigtigt, hvad du gør til sidst.

Jeg er enig med at at vi kan sige
2*(-13/7) - y = -8
(-26/7) - y = (-56/7)

forstår ikke hvor du får det (-56/7) fra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. august 2009 af Lehmann15 (Slettet)

-8 = (-56/7).
Det er bare skrevet som en brøk ^^
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. august 2009 af mathon

1 = 7/7

8 = 56/7


Skriv et svar til: to linære ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.