Matematik

beregn ligningen for tangenten

29. august 2009 af Rina68 (Slettet)

jeg har ingen anelse om hvor jeg skal starte her med denne . Håber I kan hjælpe.

en funktion er givet ved forskriften f(x) = 1/x2 + 3

Beregn ligningen for tangenten til grafen P1,f(1))

Hvor starter og slutter jeg?

Skal jeg bruge brøkreglen her og finde f´(x) eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af peter lind

tangentens ligning i x0 er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
29. august 2009 af Rina68 (Slettet)

Den kender jeg ikke. hvordan anvendes den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2009 af peter lind

Jeg tror ikke på at du får en opgave om tangenter for en kurve før du har lært om hvordan det beregnes.

Beregn f(x0), f'(x0) og sæt det ind i formlen.


Svar #4
30. august 2009 af Rina68 (Slettet)

Jeg er vist meget langsom opfattende.

Og har overhoved ikke styr på hvornår jeg anvender de forskellige formler. Det du så mener, er at jeg ikke kan anvende brøkreglen her?

Hvis f(x) er lig med 1/x2 + 3, så skal jeg måske sige:

f´(x0) = f(x0 + h) - f(x0) / h

Men det er jo en brøk jeg starter med???

Kan slet ikke gennemskue det her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2009 af peter lind

Du skal bare bruge de almindelige regneregler om differentiation. I #4 mangler der nogle paranteser, så spørgsmålet er om der ikke også gør det i #0. Hvis du har skrevet det korrekt i #0, skal du bruge reglen om differentiation af en sum. Den afledede af en konstant er 0. Det første led kan skrives som x-2. Brug reglen om differentiation af en potens på denne.

Pas iøvrigt på med at skrive paranteserne. Programmer gør nøjagtig hvad du beder dem om at gøre, ikke hvad du vil have dem til at gøre.


Skriv et svar til: beregn ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.