Kemi

Korrekt? Eller? Resistanse!

29. august 2009 af 12345mille (Slettet)

Opgaven lyder:
 

I en bil er Startsmotoren og hver af de to forlygtepærer forbundet parallelt med akumulatoren. Akumulatorens elektromotoriske kraft er ξ = 12 V. Vi regner med at dens indre resistans er Ri = 0,02Ω.
Vi ved når forlygtepærerene lyser er resistansen for hver af de to pærer 2,4 Ω. Startsmotorens resistans er 0,06 Ω.

Du skal beregne erstatningsresistansen for startmotor og forlygtepærer.
 


MIT BUD:

er det sådan: R = R1 + R2
=0,06 Ohm + 2,4 ohm = 2,46 Ohm

Er det rigtigt ????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af peter lind

Det her er fysik ikke kemi. Der står at pærer og startmotorer er forbundet parallet. Så skal du bruge at erstatningsmodstanden for disse R er givet ved 1/R=1/R1+1/R2+1/R3


Skriv et svar til: Korrekt? Eller? Resistanse!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.