Matematik

Modeller- Differentialligning

30. august 2009 af Peterse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået opgaven: "Opløsning af sukker i vand foregår på en sådan måde, at den hastighed, hvormed sukkeret opløses, er proportional med den mængde sukker, der endnu ikke er opløst.

a) Opstil en differnetialligning for den opløste mængde sukker som funktion er tiden?

Hjælp?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af sHastrup (Slettet)

y = sukkermængden

y' = ændringen i sukker pr. tid

k = konstant

diff.ligningen vil så hedde y' = k*y og en eksponentiel funktion vil løse denne diff.ligning.


Svar #2
06. september 2009 af Peterse (Slettet)

Fik aldrig skrevet tak - så mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af sHastrup (Slettet)

så lidt :D


Skriv et svar til: Modeller- Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.