Fysik

FORMEL? STRØØØM

30. august 2009 af jiojiojoioi (Slettet)

Opgaven lyder:

I en bil er Startsmotoren og hver af de to forlygtepærer forbundet parallelt med akumulatoren. Akumulatorens elektromotoriske kraft er ξ = 12 V. Vi regner med at dens indre resistans er Ri = 0,02Ω.
Vi ved når forlygtepærerene lyser er resistansen for hver af de to pærer 2,4 Ω. Startsmotorens resistans er 0,06 Ω.
1. Du skal beregne erstatningsresistansen for startmotor og forlygtepærer.

1/Rs = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3

1/Rs = 1/(2,4 Ω) + 1/(2,4 Ω) + 1/(0,06 Ω)
1/Rs =4,86

2. Beregn strømmen fra akkumlatoren, når både startmotor og forlygtepærer er slået til??? Jeg er på bar bund. hJÆLP MIG
Hvilke formel skal jeg bruge her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af peter lind

Din formel til at finde den ydre resistans er korrekt; men dit resultat er forkert. Du skal til den ydre modstand addere den indre modstand af akkumulatoren. Er den totale modstand R, er strømmen akkumulatoren leverer E/R, hvor E er den elektromotoriske kraft.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af 1234æklklk (Slettet)

Jeg har et problem med samme opgave!! Så jeg håber I vil svarer.

Jeg er helt forvirret nu.. Er første opgave forkert ?  Hvad med opgave to.. Hvordan løser man den.

Er stået helt af i denne opgave og jeg forstår  intet!  håber der er nogen der gider at bruge tid og hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af 1234æklklk (Slettet)

er her nogen ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2009 af peter lind

#2 Metoden i opgave 1 er rigtig, men det angivne resultat er forkert.

Opgave #2 se #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2009 af 1234æklklk (Slettet)

hvad er resultatet så ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2009 af 1234æklklk (Slettet)

jeg er ved at dø af søvn. Opgaven skal afleveres imorgen? Hvad er resultatet i opgave 1. og hvordan løser jeg opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2009 af MN-P (Slettet)

1. Du skal beregne erstatningsresistansen for startmotor og forlygtepærer.

1/Rs = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3

1/Rs = 1/(2,4 Ω) + 1/(2,4 Ω) + 1/(0,06 Ω)

1/Rs= 1/2,4+1/2,4+40/2,4=42/2,4=7/0,4     (alt i Ω-1)

Rs=0,4/7 Ω
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2009 af MN-P (Slettet)

2. Beregn strømmen fra akkumlatoren, når både startmotor og forlygtepærer er slået til

R=Ri+Rs

R=0,02 Ω +0,06Ω=0,08Ω

E=R*I ⇒

I=E/R =12 V /0,08 Ω =12/0,08 A =1200/8 A= 150 A


Skriv et svar til: FORMEL? STRØØØM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.