Matematik

Afledet funktion... hjælp tak

31. august 2009 af CHrisfugi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen håber i har en super aften!

Når anyways jeg caller jer fordi jeg har brug for noget hjælp med en opgave som er forholdvis ligetil har bare fuldstændig glemt hvordan man regner f'(x) ud?! sommerferie...

Når men håber i kan hjælpe eller give nogle hints så jeg får refreshed det:

funktion er:

F(x) 3,2*10^5+7,8*10^5*e^0,154*t

jeg skal så finde f '(18)= jeg bliver i tvivl om 10^5 hvad det bliver til?

3,2* forbliver jo bare smo den er og e^0,154 der ganger man bare 0,154 ned hvis i forstår men plz help :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: 10^5 er blot en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det samme er exp(0,154), hvis der ikke står exp(0,154*t).


Svar #3
31. august 2009 af CHrisfugi (Slettet)

okay så det eneste der sker er blot at funktionen bliver således?

3,2*10^5+7,8*10^5*0,154*e^0,154*18


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Nej; hvordan er din f'(x)?


Svar #5
31. august 2009 af CHrisfugi (Slettet)

Jeg  har vist min funktion ovenfor derved skal jeg bestemme f ' (18)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Hvad har du fundet f'(x) til? Den differentierede.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2009 af mathon

105 er en konstant


Svar #8
31. august 2009 af CHrisfugi (Slettet)

Det er jo det jeg spørg om ser det så ikke helt anderledes ud? altså med konstanterne?


Svar #9
31. august 2009 af CHrisfugi (Slettet)

altså  f ' (18) =3,2*10^5+7,8*10,5*0,154*e^0,154*18?


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2009 af mathon

f '(x) = 7,8*105 * e0,154t*0,154 = 120120*e0,154t


Svar #11
31. august 2009 af CHrisfugi (Slettet)

Hvordan får du det kan du give en kort forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. august 2009 af mathon

(k*e0,154t)' = k*e0,154t*(0,154t)' = k*e0,154t*0,154 = (k*0,154)e0,154t


Skriv et svar til: Afledet funktion... hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.