Matematik

Løs en enkelt ligning?

01. september 2009 af Energie91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har forlagt det fuldstændig hvordan jeg skal regne sådan en ligning ud? 

hjælp mig!!!!

TAK! :D

<p class="MsoNormal" style="margin-left:83.2pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 83.2pt"><b style="mso-bidi-font-weight: normal"><span style="font-family:Calibri;mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:Calibri">a)     (3x+5)2 - 5x(x+4) = (2x-3)2 +6x</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af mathon

(a ± b)2 = a2 ± 2ab + b2


Svar #2
01. september 2009 af Energie91 (Slettet)

 hmm. 
må ærligt indrømme at jeg ikke ved hvordan jeg så skal komme videre efter den formel ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af mathon

(3x+5)2 = (3x)2 + 2*(3x)*5 + 52


Svar #4
01. september 2009 af Energie91 (Slettet)

 er det noget du er 100% sikker på ? :) 

skal man så fx i den første, sige 3*5 = 15x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2009 af PrikkexD (Slettet)

(3x+5)^2 - 5x(x+4) = (2x-3)^2 +6x

(3x+5)(3x-5)-5x^2 +20x = (2x-3)(2x-3)-6x

9x^2-15x+15x-25-5x^2 + 20x = 4x^2+6x-6x+9-6x

4x^2-25-20x = 4x^2-9-6x

-16 = 14


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2009 af mathon

(3x+5)2 - 5x(x+4) = (2x-3)2 + 6x

9x2 + 30x + 25 - 5x2 - 20x  =  4x2 - 12x + 9 + 6x

4x2 + 10x + 25  =  4x2 - 6x + 9

16x = -16

x = -1


Skriv et svar til: Løs en enkelt ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.