Matematik

Lidt forskelligt???

02. september 2009 af hejhejhejh (Slettet)

Forkortning af brøker:

a = 8ab2c3/6a3b2c

Sætte på fælles brøkstreg:

b = 3a/2b + 3a/2b+1

Parenteser i potens:

(3+b)2 og (2a-8b)2

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Isomorphician

Har du selv nogle bud?

a: (8ab2c3)/(6a3b2c)

Udnyt at:

an/ap = an-p


Svar #2
02. september 2009 af hejhejhejh (Slettet)

Mit bud kunne være:

8ac3/6a3c


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af Isomorphician

...som du kan forkorte mere


Svar #4
02. september 2009 af hejhejhejh (Slettet)

8/6 ????


Svar #5
02. september 2009 af hejhejhejh (Slettet)

Eller også 4/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2009 af Isomorphician

a'erne og c'erne kan du også forkorte


Svar #7
02. september 2009 af hejhejhejh (Slettet)

Ja, den giver 4c2/3a2, ikke? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2009 af Isomorphician

Jo.


Svar #9
02. september 2009 af hejhejhejh (Slettet)

jeg takker mange gange for en god hjælp :)


Skriv et svar til: Lidt forskelligt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.