Fysik

Toge - kører de ind i hinanden?

02. september 2009 af zenati (Slettet)

Har fået følgende opgave:

Et regionaltog kører med farten 94km/t på en ensporet strækning. Motorføreren opdager pludselig 500 m forude en draisine med to jernbanearbejdere. De kører i samme retning med farten 36 km/t, som er deres maksimale. Øjeblikkelig aktiverer motorføreren nødbremsen, som kan standse toget over en strækning af 1250 m.

Sker der en ulykke?

Jeg har selv fået det til, at der ikke sker en ulykke, men vil gerne høre andres mening:D

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Megaklog (Slettet)

Hvor lang tid tager det at bremse ned fra 94 til 0 km/t, når det sker over en strækning på 1250 meter???

Det er arealet under en 3kant hvor den ene højde er 26,11 [m/s] (94km/t) og den anden er ubekendt ,men arealet er 1250 m

½*26,11*t=1250

t=1250/(½*26,11)=95 sek

dvs at de 500 meters forspring plus 95 sek

hvor langt når de på 95 sek?

95 *36000/3600 = 950 [m]

+ de 500

der sker vist ikke noget


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det er så sandt, så sandt.


Skriv et svar til: Toge - kører de ind i hinanden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.