Matematik

Rentes rente eller ej??

02. september 2009 af isabellap (Slettet)

min opgave lyder:
Olieproduktionen i et land nedskæres med 0,8% om månede. hvor mange procent af den oprindelige produktion opretholdes eter 2år?

mit spørgsmål er:
skal jeg så bruge renteformlen til at løse dette? hvis ja, hvad er formlen.


mvh :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af mathon

(1-0,008)24 = 0,980979 = 98,0979% (af produktionen for 2 år siden)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af MN-P (Slettet)

produktion om 2 år = oprindelig produktion * (1-r)antal måneder

% = (produktion om 2 år) * 100 / oprindelig produktion


Svar #3
02. september 2009 af isabellap (Slettet)

hmm. når jeg skriver det ind på min lommeregner giver resultatet = 0,82467 = 82,467% ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2009 af mathon

jeg har skrevet forkert i #1
 

(1-0,008)24 = 0,82467 = 82,467% af den oprindelige produktion for to år siden

#3 er rigtig
 


Skriv et svar til: Rentes rente eller ej??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.