Matematik

HJÆLP!!!!!!!!!!! Svar søges!!!! Til imorgen!

03. september 2009 af kellanypiin (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 HJÆLP!!!!!!!

Reducéring:

4(2a - b) - 6a =____?

15a - (10a - 5b) =____?

Stykker:

 (-6)  * ( -4) * 3=____?

Liginger:

5x - 16 = 51 x=____?

På forhånd takr;D


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2009 af 1122pernillek (Slettet)

Reducering

4(2a-b)-6a   -> 8a-4b-6a -> 2a-4b

15a-(10a-5b) -> når der står minus foran en parentes, skal man ændre fortegn inde i parentesen, for man kan hæve den. Dvs 15a-10a+5b -> 5a+5b

Stykker

(-6)*(-4)*3= 72

Ligninger

5x-16=51 ->5x-16+16 = 51+16 -> 5x / 5 = 67 / 5 -> x= 13,4


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2009 af maisen25 (Slettet)

4(2a-b)-6a = 8a-4b-6a = 2a-4b

15a-(10a-5b) = 15a-10a+5b = 5a+5b

(-6) * (-4) * 3 = 24 * 3 = 72

5x-16 = 51

5x = 51+16

x = 67/5

x = 13,4


Svar #3
03. september 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Tusind tak:D Det er en stor hjælp af jer, jeg har forstået det bedre nu. Takker:D:D


Skriv et svar til: HJÆLP!!!!!!!!!!! Svar søges!!!! Til imorgen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.