Matematik

Vis at F(x)=f(x)

04. september 2009 af Alkymisten (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

vi at funktionen F(x)=0,5(x+sinx*cosx) er stamfunktion til f(x)=(cosx)2

Og ja jeg ved godt hvad jeg skal, jeg skal diffe stamfunktionen og se om det giver f(x) (integrationsprøven), men kan simpelthen ikek løse F '(x) :-S


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

Gang ind i parentesen. differentier hvert led for sig. Brug ( h(x)*g(x) )' = h'(x)*g(x) + h(x)*g'(x).  Hvor langt er du kommet??


Svar #2
04. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

havde kun ganget op i tælleren længere var jeg ikek kommet :-S


Svar #3
04. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

kan simpelthen ikke få den til at passe!

Jeg får (sinxcosx)/4 + (sinx)2/8+(1/2) :-S


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

(0.5*(x + sin(x)*cos(x) ) )' = (0.5*x)' + 0.5*(sin(x)*cos(x))' = 0.5 + 0.5*( sin'(x)*cos(x) + sin(x)*cos'(x) )

= 0.5 + 0.5*(cos(x)2 - sin(x)2 )  = 0.5*(1 - sin(x)2 ) + 0.5*cos(x)2  = ........    = cos(x)2    Det må være nok i denne omgang. der skal også være lidt til dig.


Svar #5
04. september 2009 af Alkymisten (Slettet)

lige en sidste ting, hvordan kan det være at 0,5-0,5sinx2 er cosx2? :-S det regnestykke giver ikek mening i mit hovede, overhovedet!


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

Idiotformlen   sin(x)2 + cos(x)2 = 1     <=>   1 - sin(x)2  = cos(x)2      gang selv med 1/2.  og læg til de andre 1/2*cos(x)2


Skriv et svar til: Vis at F(x)=f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.