Matematik

Løsning til ligning

06. september 2009 af Danovich (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået en ligning jeg skal løse, der lyder:

(x-1)(x^2-4)=0

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal gribe den an, og håber der er nogle, der kan give mig en kort og simpel forklaring på løsning af ligninger, da jeg ikke just er nogen ørn det dette :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af Isomorphician

Hint: Brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af mathon

(x-1)(x+2)(x-2) = 0                    brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af SvenG (Slettet)

To ting der er ganget sammen og giver 0 betyder at én af dem er 0.

Så omformulér til

x-1=0 V x^2-4=0


Svar #4
06. september 2009 af Danovich (Slettet)

Mange tak til jer alle :D

Havde jeg ikke lige tænkt på


Skriv et svar til: Løsning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.