Matematik

Udtryk for bremselængden som funktion af hastigheden v0?

06. september 2009 af AnneDK08 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Givet er følgende formler:

1) s = ½*a*t^2 + v0*t + s0

2) v = a*t + v0

3) v^2 - v0^2 = 2*a*(s-s0)

mit problem er spørgsmålet:

"Find et udtryk for bremselængden s.brems som funktion af hastigheden v0". Hvordan kan jeg gøre det?

Derudover spørges der også om man kan bekræfte påstanden om bremselængden vokser med kvadratet på afstanden som oplyst i teoribøger fra kørerskolerne. Nogle gode råd til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Du skal brug formel 3. Når bilen er bremset er v=0 og s-s0 er bremselængden


Svar #2
06. september 2009 af AnneDK08 (Slettet)

okay , taak :)


Skriv et svar til: Udtryk for bremselængden som funktion af hastigheden v0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.