Matematik

ALGEBRA- Hjælp søges!

06. september 2009 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg har sgu prøvet og prøvet at regne to dumme stykke som jeg altså ikke fatter en skid af...

Jeg går på 1stx, så jeg tror bestemt dette er B-niveau.

- Ville være super hvis jeg kunne få en forklaring på de her stykker :) !

a)

x²+8x+16
—————
x²-16

b)

(a²+2ab+b²) • (a²-2ab+b²)
——————————
a²-b²


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Jeg går ud fra at du skal forkorte. Du skal bruge 2 regler nemlig (a+b)2=a2+2ab+b2 og (a+b)(a-b) = a2-b2 a og b er ikke nødvendigvis de a og b'er der står i dine opgaver. Brug dette til at skrive tæller og nævner som produkter. Dernæst kan du nemt se hvad, der kan forkortes ud.


Svar #2
06. september 2009 af Unknownnigger (Slettet)

prøv og vis mig et exempel :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af peter lind

x2+8x+16 = (x+4)2.  Her svarer a til x og b til 4.


Svar #4
06. september 2009 af Unknownnigger (Slettet)

ok

hvad sker der så med x²-16?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2009 af peter lind

Brug (a+b)(a-b) = a2-b2


Skriv et svar til: ALGEBRA- Hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.