Matematik

2. grads ligning

06. september 2009 af frederikengel (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har lige lidt problemer med at stille denne andengradsligning rigtig op.

y²+16=8y

hvordan får jeg den lige til at stå på grundformlen ax²+bx+c=0

jeg ville mene der skulle stå y²-8y+16=0

men det bliver ikke rigtigt hvad gør jeg lige galt her.

hilsen frederik


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af mathon

y² - 8y + 16 = (y - 4)2 = 0



Svar #2
06. september 2009 af frederikengel (Slettet)

det er mit gæt du har rodet med. det handler om udgangspunktet y²+16=8y


Skriv et svar til: 2. grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.