Matematik

hurtig hjælp

07. september 2009 af lisabella (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har to spørgsmål

1) en pyramide med kvadratisk bund. siderne består af fire ens trekanter med højden 55 m og grundlinjen 70 m.

hvor høj er pyramiden ?

2) trekant DEF er ensvinklet med D1E1F1 og d=3 f=5 og d1=7 e1=8

hvad er f1 og e

jeg har fået dem til f1= (35/3) og e=(56/3) , men efter facit er det forkerte resultater. er det mig der tager fejl eller er facit forkert

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af peter lind

1) kræver en tegning, som jeg ikke kan lave her. Der er flere muligheder. Du kan finde højden på en af trekanterne. Højdens fodpunkt forbindes med centrum for bunden. Kald toppen af pyramiden T centrum for bunden C og fodpunktet for høkden A. Trekant ACT er en retvinklet trekant med højden som hypotenusen. Højden af pyramiden er den ene katete og AC den anden katete er det halve af siden af kvadratet


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2009 af mathon

1)
tegn en skitse

af den retvinklede trekant med
kateterne hpy og (70/2) = 35
og
hypotenusen hside = 55

fås
hpy = (552-352)½


Svar #3
07. september 2009 af lisabella (Slettet)

tusind tak for hjælpen

hvad med 2)

er det rigtige svar jeg har


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2009 af peter lind

Du angiver slet ikke noget om hvilken trekanter det drejer sig om og så er det altså umuligt at besvare det.


Svar #5
07. september 2009 af lisabella (Slettet)

ensvinklede trekanter er der angivet


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2009 af peter lind

trekant DEF er ensvinklet med D1E1F1 og d=3 f=5 og d1=7 e1=8

Da d1=7 og d= 3  er siderne  i trekant DE1E1F1  7/3 gange så store som siderne i trekant DEF eller om du vil siderne i trekant DEF er 3/7 gange så store som i D1E1F1 Dette stemmer med dit resultat for f1 men ikke for e


Skriv et svar til: hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.