Matematik

Reducer udtrykket mest muligt

08. september 2009 af Njola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen kan i hjælpe med udregningerne til dem her??

kan ikke se hvor jeg skal starte og slutte.

Reducer udtrykket mest muligt:

(a-b)2-a(a-2b)

b(a-b)-(a2-b2)

(a+b)2-a(a+b)

a(a+b)+(b-a)(a+b)

håber der er nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

start med at gange parenteserne ud, så kan du selv se, om der kan forkortes


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af Bennike (Slettet)

1)

(a-b)2-a(a-2b) = a2+b2-2ab-a2-2ab = b2-4ab

2)

b(a-b)-(a2-b2) = ab-b2-a2+b2 = ab-a2

3)

(a+b)2-a(a+b) = a2+b2+2ab-a2-ab = b2+ab

4)

a(a+b)+(b-a)(a+b) = a2+ab+ab+b2-a2-ab = b2+ab

Håber du forstår de forskellige udregninger :) Ellers kan du altid google "kvadratsætning" .


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af kieslich (Slettet)

#2

1)

(a-b)2-a(a-2b) = a2+b2-2ab-a2+2ab = b2

2)

b(a-b)-(a2-b2) = ab-b2-a2+b2 = ab-a2

3)

(a+b)2-a(a+b) = a2+b2+2ab-a2-ab = b2+ab

4)

a(a+b)+(b-a)(a+b) = a2+ab+ab+b2-a2-ab = b2+2ab


Skriv et svar til: Reducer udtrykket mest muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.