Matematik

hvordan løser man

08. september 2009 af flying-bird (Slettet)

Hvordan løser man de her ligninger:

a) x/4 = 8

b) 4x = 8

er virkelige lost i det


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af mumsmums (Slettet)

 a) x/4 = 8

Du ganger med 4 på begge sider af lighedstegnet. Det vil sige at det giver så følgende:

    4*(x/4) = 8*4

             x = 32

hvad tror du man skal gøre med den anden??? 


Svar #2
09. september 2009 af flying-bird (Slettet)

mange tak giver så 4/x=8 også 32?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af mumsmums (Slettet)

Hvorfor 4/x = 8???

Din er opgave var jo x/4 =8, ik?

men hvis det er:

(4/x) = 8 

og du så gør som du gjorde før: får du jo:

4* (4/x) = 8  (Du skal huske at man ganger et tal ind i en brøk ved at gange tallet med kun TÆLLER:)). Dvs. du får:

16/x = 8 (og sådan kan man jo blive ved med at gange et tal ind i tæller, men det kommer vi jo ikke langt med. Vi skal jo have isoleret x). Og det gør vi på følgende måde:

(4/x) = 8

x*(4/x) = 8*x

(4x/x) = 8x (så går x ud med x i brøken)

4 = 8x

8x = 4

x = 0,5


Svar #4
09. september 2009 af flying-bird (Slettet)

okay nu er jeg ned, 1000 tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2009 af mumsmums (Slettet)

 Det var så lidt.


Skriv et svar til: hvordan løser man

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.