Matematik

Et lille problem med trigonometrisk ligning, nogen som kan hjælpe?

09. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Følgende ligning er givet:

Grundmængden er 0->2*pi

tan2(x+pi/3)=2,0164

Her er min udregning so far, ved der skal være 4 løsninger da jeg har tjekket det i MathCad.

√tan2(x+pi/3)=√2,0164
tan(x+pi/3)=1,42
v1=x+pi/3
tan-1(1,42)=0,9572
v1=0,9572+n*pi
x+pi/3=0,9572+n*pi
x+1,0472=0,9572+n*pi
x=0,9572-1,0472+n*pi
x=-0,09+n*pi

Herefter skal "n" erstattes med et til.

n=0 : x=-0,09
n=1 : x=3,0516
n=2 : x=6,1932

Men nu mangler jeg stadig to løsninger og hvorn finder jeg dem?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

Følgende ligning er givet:

Grundmængden er 0->2*pi

tan2(x+pi/3)=2,0164

Her er min udregning so far, ved der skal være 4 løsninger da jeg har tjekket det i MathCad.

√tan2(x+pi/3)=√2,0164
tan(x+pi/3)=±1,42


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af MN-P (Slettet)

√tan2(x+pi/3)=√2,0164
tan(x+pi/3)=1,42

har du glemt den negative løsning?

tan(x+pi/3)=±1,42


Svar #3
09. september 2009 af Korn_2000 (Slettet)

UPS!... Det har xD takker for det =)


Skriv et svar til: Et lille problem med trigonometrisk ligning, nogen som kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.