Matematik

Ortogonale linjer?

09. september 2009 af [email protected] (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hjææælp! forstår virkelig ikk ortogonale linjer, og skal op og vise det ved tavlen imorgen /:!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af mathon

det står flot i din matematikbog


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2009 af mathon

...ellers

L: y = a1x + b1          med retningsvektor [1,a1]
M: y = a2x + b2         med retningsvektor [1,a2]

ortogonale linjers skalarprodukt er lig med 0:

[1,a1]·[1,a2] = 0

1·1 + a1·a2 = 0         hvoraf

aa2 = -1
 

som udtrykker
reglen:

produktet af ortogonale linjers hældningskoefficienter er lig med -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2009 af JKaram (Slettet)

Altså det betyder jo bare at linjerne sammen danner en ret vinkel.

Karam


Skriv et svar til: Ortogonale linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.