Fysik

energi - opvarmning

09. september 2009 af freakoy (Slettet)

madrassen i en vandseng rummer 710 kg vand. Vandet har en begyndelsestemperatur på 17 grader og skal opvarmes til 35 grader.

spørgsmålet lyder så på:

hvor meget energi skal der bruges til at opvarme vandet?

jeg har lidt svært ved at finde ud af hvilken formel der skal bruges


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af MN-P (Slettet)

Energi=vandets masse * vands varmefylde * temperaturforskel


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2009 af ansy (Slettet)

#0 Som #1 skriver så skal du anvende den formel som ofte går under navnet ''Varmeenergi og specifik varmekapacitet''. Denne formel kan du finde her: e-forme.dk Her er der også en beskrivelse af hvad de forskellige informationer er. For husk at når du laver en fysikopgave så skal du altid huske at angive enheder. Hvis man er i tvivl om hvorvidt resultatet er korrekt, så kan man lave en enhedsberegning, hvor du gennemgår alle enheder :-)

Håner det hjalp :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2009 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Q = Varmemængde også kaldes energi

c = varmekapacitet

m = masse

T2-T1 = Temperatur forskel.

Q = m * c * ( T2-T1)


Svar #4
10. september 2009 af freakoy (Slettet)

mange tak alle (:

men #2 hvordan er det jeg udregner den specifikke varmekapacitet? før jeg kan regne det ud viser formlen at jeg skal vide hvor meget J der bliver brugt. Det er som om jeg mangler en faktor?


Svar #5
10. september 2009 af freakoy (Slettet)

udregningen ville vel se sådan ud:

E= m * c * delta-T

E= 710 * ?? * (35-17)

nogen der kan hjælpe mig videre ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2009 af ansy (Slettet)

#4 Der er tale om en specifik konstant som skal anvendes. For vand er den konstant 4182 J / (Kg * Grader)


Svar #7
10. september 2009 af freakoy (Slettet)

tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: energi - opvarmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.