Matematik

Løs ligningen

09. september 2009 af RH1992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

2,5x-3,14 = 0,48(x-3)+4,15

jeg er gået helt blank i det s:

nogen der ka hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2009 af MN-P (Slettet)

Gang ind i parentesen

træk o,48x fra på begge sider

læg 3,14 til på begge sider

del med tallet foran x


Svar #2
09. september 2009 af RH1992 (Slettet)

det fattede jeg så tilgengæld endnu mindre af?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2009 af peter lind

Gang først de 0,48 ind i parantesen. Isoler derefter x


Svar #4
09. september 2009 af RH1992 (Slettet)

jamen jeg aner ik om det er lineærfunktion, andengradsligning eller eksponentiel?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. september 2009 af MN-P (Slettet)

Du har da selv skrevet en ligning, som du skulle løse.

2,5x-3,14 = 0,48(x-3)+4,15

Det er ikke en funktion, det er en førstegrads ligning


Svar #6
09. september 2009 af RH1992 (Slettet)

nej

for det er opgave 2 a)

opgave b) lyder sådan her

2x2-16x+32 = 0

^^ det er begge to den samme slags l


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. september 2009 af MN-P (Slettet)

Javel

det var da rart at du gider vise os den

Når ligningen indeholder x2 er det en andengradsligning

ax2+bx+c=0 så du skal bruge løsningsformelen for en 2.gradsligning

x=(-b±√(b2-4ac)/2a

2x2-16x+32 = 0                 a=2   b=-16    c=32

x=(-(-16±√((-16)2-4*2*32)/2*2

x=(16±0)/4

x=4


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. september 2009 af purrrity (Slettet)

Jeg har prøvet at lave den. Jeg er ikke ekspert på området, men den skulle være god nok :)

2,5x-3,14 = 0,48(x-3)+4,15

2,5x-3,14 = 0,48x-1,44+4,15

2,5x-0,48x= 3,14-1,44+4,15

2,02x=5,85

5,85/2,02 = 2,89

X= 2,89
 

Det kan godt være lidt svært, men man skal bare prøve :) :p


Svar #9
10. september 2009 af RH1992 (Slettet)

jeg laved også det der, men er det ik meningen at jeg skal udregne det på samme måde som jeg udregner b) på?


Brugbart svar (2)

Svar #10
10. september 2009 af purrrity (Slettet)

Det ene er en førstegradsligning og det andet er en andengradsligning :)


Svar #11
30. september 2009 af RH1992 (Slettet)

så er den klaret :) tusind tak for hjælpen allesammen :)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.