Fysik

Tryk og opdrift - vejen til fysik B2

10. september 2009 af silledahlin (Slettet)

Vejen til fysik B2 - tryk og opdrift kapitel 1

OPGAVE 18

Opstillingen viser en skål med vand og en trækolds hvis dimensioner og masse er angivet

l=8,6 cm

b=7 cm

h = 5,6

m = 161 g

a) Hvor dybt synker klodsen ned, når den lægges op i vandet?

Mit spørgsmål er så om man bare skal finde densisiteten og vudere at klodsen densitet er lavere end vandets og den derfor ikke synker eller om man skal til at regne opdriften og tyngdekaften ud og ved hjælp af dem finde ud af hvor dybt den synker?

a )


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af ttbonen (Slettet)

som det står beskrevet i opg. a) skal du gøre det sidste:

"regne opdriften og tyngdekaften ud og ved hjælp af dem finde ud af hvor dybt den synker?"


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2009 af Lurch (Slettet)

Du skal sætte en kraftligevægt op, altså hvornår er tyngdekraften og opdriften lige store. Tyngekraften er altid den sammen

Fg = m*g

Opdriften derimod afhænger af hvor meget vand klodsen fortrænger, dvs hvor dybt den stikker ned

Fo = mf *g = rho(vand)*V(fortængt)*g


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=725257


Svar #4
04. november 2009 af silledahlin (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Tryk og opdrift - vejen til fysik B2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.