Matematik

Løsning af ligning

10. september 2009 af Bianca-08 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg sidder og skal løse følgende ligning med 2 brøker og nu er min mor og jeg blevet uenige så jeg er blevet i tvivl.

3 / 7 = 4 / X


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af Jerslev

#0: Gang med x på hver side og divider herefter med (3/7).

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2009 af MN-P (Slettet)

3 / 7 = 4 / X                            x≠0

                                     ganger med 7x på begge sider

3*7*x/7=4*7*x/x              forkorter i begge brøker

3*x=4*7                            dividerer med 3 på begge sider

x=28/3=3 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2009 af Alexander882 (Slettet)

for to brøker med relationen

a/b= c/d

gælder at

a*d = c*b

3*x=7*4

dividér med 3

x=7*4/3

udregn:

x=91/3


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.