Matematik

Hjælp til hurtig matematik-opgave søges

11. september 2009 af donpoulsen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er gået død ved en matematik-opgave.

1. Find den rette linies ligning - punkterne er (1,2) og (3,4)

2.Hvad er hældningskoefficienten for linien?

Jeg har selv fundet hældningen via y1/y2 og x1/x2. A (hældningen) er altså 1.

Men hvordan kommer jeg videre og finder den rette linies ligning?

På forhånd mange tak. Håber en venlig sjæl kan hjælpe mig.

Hilsen


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. september 2009 af JKaram (Slettet)

Den formel du har brugt i forvejen. Lav lidt om på den sådan her:

a=y-y0/(x-x0)→

y-y0=a(x-x0)

Indsæt nu et tilfældigt punkt på (x0,y0)'s "plads" og indsæt så din hældningskoefficient. Der vil fremkomme linjens ligning hvis du blot reducerer.

Karam


Svar #2
11. september 2009 af donpoulsen (Slettet)

tak for svaret.

Du kunne vel ikke prøve og indsætte tallene. Tror måske jeg bedre vil kunne forstå det så?


Svar #3
11. september 2009 af donpoulsen (Slettet)

hvad får du facit til? jeg får det til 4=2?


Svar #4
11. september 2009 af donpoulsen (Slettet)

og nu får jeg det til 4=4.

Jeg er helt blank.

En der er online, der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. september 2009 af klogeåge13 (Slettet)

Du ved at "a"=1...

den rette linje er givet ved y = ax+b det er du med på ikke?

så indsætter du "a" og et af koordinaterne, vi kan sige at vi tager (1,2), og så får du:

2 =1*1 +b⇔2 =1 +b⇔hele ideen er nu at finde b ved at isolere..

2-1=1+b-1⇔1=b

ved indsættelse af a og b får du ligningen: y=x+1


Svar #6
11. september 2009 af donpoulsen (Slettet)

Nogenlunde med. Dog ikke på den sidste..

2-1=1+b-1⇔1=b??????


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. september 2009 af JKaram (Slettet)

Indsæt det første punkt i den formel jeg skrev og indsæt da a=1.

Du får:

y-2=1(x-1)
y-2=1x-1
y=1x+1

Sådan. Det er meget simpelt.


Svar #8
11. september 2009 af donpoulsen (Slettet)

Ja, det er sikkert meget simpelt, men jeg er forvirret nu og slet ikke med. Jeg føler mig mere blank nu. Kan det skæres mere ud i pap?


Svar #9
11. september 2009 af donpoulsen (Slettet)

Kan du evt prøve og tage hele stykket slavisk - det forvirrer sgu lidt at jeg skal gå op igen :S


Svar #10
11. september 2009 af donpoulsen (Slettet)

wuhu, nu tror jeg sgu, jeg har fanget den. Har prøvet med den anden koordinat for at forstå det selv: (3,4)

y=ax+b

4=a3+b

4=3+b

4-3=3+b-3

1=b

y=x+1

Er dette ikke rigtigt nok?

Tak til jer begge to. Hjælpen var meget brugbar, da jeg først forstod det :)


Skriv et svar til: Hjælp til hurtig matematik-opgave søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.