Matematik

ligning med potens

12. september 2009 af grene (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg har den her ligning der er fuld a potenser hvordan klarer jeg den?.

3*10^-34*x+2,1*10^-17=1,4*10^-16

plz hjælp mig jeg har forsøgt men mit resultat er 

x=1,4*10^-16                          er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af ttbonen (Slettet)

solve(3*10−34*x+2.1*10−17=1.4*10−16,x)                               x=3.9666666666667*1017
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2009 af Isomorphician

Skal der stå:

3*10-34x + 2,1*10-17 = 1,4*10-16?


Svar #3
12. september 2009 af grene (Slettet)

 ja men hvad er det der solve?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2009 af Isomorphician

Det er måden du kan løse den på din lommeregner.


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. september 2009 af kieslich (Slettet)

3*10-34x + 2,1*10-17 = 1,4*10-16  <=> 3*10-34 x  = 1,4*10-16  - 2,1*10-17  =  14*10-17 - 2,1*10-17   til samme potens i 10.

<=>  3*10-34 x  = 11,9*10-17   <=>   x  = (11,9*10-17) / (3*10-34) = .....


Svar #6
13. september 2009 af grene (Slettet)

 mange 1000 tak.


Skriv et svar til: ligning med potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.