Matematik

eksponentiel udvikling

13. september 2009 af Rasmus1337 (Slettet)

Hey, meget land tid siden jeg har haft om eksponentiel udvikling, hvordan er det lige man leger med sådan en her? :)

f(x) = b * ax er en eksponentiel udvikling hvor f(-1) = 2 og f(4) = 5.

Bestem a og b med 4 betydende cifre.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2009 af peter lind

f(-1) = 2 = b*a-1. Tilsvarende for det andet punkt.. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte nemlig a og b. Ligningssystemet løses nemmest ved at dele de 2 ligninger med hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2009 af mathon

som gennemført
giver

f(x) = y = b·ax

5 = b·a4
2 = b·a-1           som divideret giver

2,5 = a5

a = 2.50,2                                                                               (1/5 = 0,2)

b = y·a-x = 2·a1 = 2·2,50.2


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.