Fysik

maksimal højde

14. september 2009 af Milldirt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En legetøjsraket fyres af lodret opad. Det kan antages at raketten
momentant antager sit startfart. Det tager raketten t12 = 0.150 s at bevæge
sig opad fra y1 = 8.00 m til y2 =10.0 m over jorden.

a) Bestem rakettens startfart, 0 v .
b) Bestem rakettens maksimale højde, 3 y .

Hvordan gør jeg?? er helt død :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af MN-P (Slettet)

a)

y=y1+1/2 *g*t2+v0*t

indsæt y1, g=9,82 m/s2 og t12 og find v0

b)

v=v0+g*t          bemærk g er negetiv

vtop=0      find t og indsæt i y=... i a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2009 af kieslich (Slettet)

sådan. måske. husk enheder.

Vedhæftet fil:raket.pdf

Skriv et svar til: maksimal højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.