Fysik

Resistansberegning (enheder!!!!) HJÆLP

14. september 2009 af cj1988 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et lille problem med enhedsomregning før jeg kan komme videre med min opgave.

Jeg skal beregne resistansen udfra ((4,10*107 ohm/m * 1,10 m) / 0,040 mm2)

Er der nogle der kan hjælpe mig med enhederne?

Har prøvet at lave enhederne i tælleren om til mm, men jeg synes at jeg får nogle meget høje resistans-værdier..

:-)

Mvh Charlotte 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af mathon

R = ρ·L/a

enheder
Ω = ((Ω·mm2/m)·m)/mm

eller

Ω = ((Ω·m)·m)/m2                      (1 mm2 = 10-6 m2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2009 af mathon

4,10*107 ohm/m   skulle vel være 4,10*10-7 Ω·m
.........

et stof med
resistiviteten
41 mio. Ω·m lyder usædvanligt
............

1 Ω·mm2/m = 10-6 Ω·m


Svar #3
14. september 2009 af cj1988 (Slettet)

Ja, præcis. Synes også det lyder meget højt. I opgaven står der 107, men jeg kan vel næsten regne med at det er en "slåfejl", ikke?? Alle andre resistiviteter er meget lavere..


Svar #4
14. september 2009 af cj1988 (Slettet)

Hvis jeg regner med 10-7, får jeg: 4,10*10-7*(1,1m / 0,04 mm2) til at være 0,000011275 Ohm.. Jeg må stadigvæk lave fejl i enhederne, gør jeg ikke???


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2009 af mathon

 R = ((4,10*10-7 Ω·m * 1,10 m) / 0,040 mm2) =

        ((4,10*10-7 Ω·m) * (1,10 m) / (0,040*10-6 m2)  = 11,275 Ω


Svar #6
14. september 2009 af cj1988 (Slettet)

Perfekt!!! Tusind tak :)


Skriv et svar til: Resistansberegning (enheder!!!!) HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.