Fysik

hvor mange fotoner er der i et enkelt puls

14. september 2009 af raul1815 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.

jeg er lige i gang med en fysik opgave som jeg ikke kan finde ud af. det ville være super dejligt med lidt hjælp til det.
opgaven lyder på at en femtosekunder-laser udsender lys i form af pulser, der hver har energien 0,50 mJ. bølgelængden af laser lyset er 812 nm.
hvor mange fotoner er der i en enkelt puls?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

Find ud af hvor energi der er i en foton når den har bølgelængden 812 nm, og skriv så når det er done.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2009 af mathon

Efoton = h·f

antal fotoner  pr. puls (0,50·10-3 J)/(h·f) =


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

Det var lidt det jeg ville få dig til, men nu har mathon så gjort det for dig.

Karam


Svar #4
14. september 2009 af raul1815 (Slettet)

men hvad er frekvensen så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2009 af JKaram (Slettet)

Frekvensen forholder sig således til bølgelængde:

c = λ* f
Så kan du vist godt selv amigo

Karam


Svar #6
14. september 2009 af raul1815 (Slettet)

ok. mange tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2009 af mathon

#4
svingningstiden T er opgivet i teksen til 10-18 s

f = (1/T) = 10-15 Hz


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2009 af mathon

rettelse af tastfejl:
svingningstiden T er opgivet i teksen til 10-15 s


Skriv et svar til: hvor mange fotoner er der i et enkelt puls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.