Matematik

finde ligningen for o

15. september 2009 af cillesm (Slettet)

hej allesammen, håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave jeg har fået for.

Linje n har ligningen f(x)=10x+3. Vis punktet Q(-1,-7) ligger på n. Gennem punktet Q tegnes linjen o, vinkelret på n. Bestem en ligning for o.

håber der er en derude der kan hjælpe mig, da jeg ikke forstår opgaven , og hvordan jeg skal løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 når 2 funktioner rammer hinanden, og når det sted de rammer på er vinkelret, altså 90 grader, vil produktet af deres Hældninger blive -1, altså 
O: y = ax +b 

f(x) = 10x + 3

a * 10 = -1 
a = -1/10

nu ved du at O: y=  -1/10x  + b

for at finde b,ved du at den går igennem Punktet Q, hvilket har en X og y kordinat, de indsættes i din lingning, og derefter isoleres b

-7 = -1/10 + b 
b = -7 + 1/10

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2009 af 215 (Slettet)

 hurtig hovedregning er ikke sikker,men du kan tjekke efter


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2009 af mathon

o: får så hældningstal -(1/10) og går gennem Q(-1,-7)

.............

produktet af ortogonale linjers hældningstal er -1
a2*10 = -1

a2 = -(1/10) = -0,1

y = -0,1x + b

-7 = -0,1•(-1) + b

-7 = 0,1 + b

b = -7 - 0,1 = -7,1

o: y = -0,1x - 7,1


Skriv et svar til: finde ligningen for o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.