Kemi

jeg skal vise ved beregninger at der er brugt overskud af HCl

16. september 2009 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lavet et forsøg kaldet "reduktion af permanganat".

I efterbehandlingen står der i første spørgsmål får jeg følgende oplysninger:

konc. saltsyre: 37 % (masseprocent). opløsning af HCl i vand med densiteten 1,19 g/ml. denisteten for 2-methyl-2-propanol er 0,97 g/ml.

Vi formåede at fremstille 4,42 g 2-chlor-2-methylpropan.

jeg skal vise ved beregninger at der er brugt overskud af HCl. Hvordan gør man det?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af mathon

HCl:
c = 0,37·d/M = 0,37·(1190 g/L)/(36,465 g/mol) = 12,0746 mol/L = 12,0746 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2009 af mathon

hvordan får du op- og nedgange i oxidationstrin til at passe?
 


Skriv et svar til: jeg skal vise ved beregninger at der er brugt overskud af HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.